כפי שאתם יכולים לראות בגרף השבועי, אנחנו בתנועה יורדת וסגרנו על הנמוך השבועי על כל המשתמע מכך, אצלי זה בעיקר עם משמעות של לא לפתוח לונגים חדשים – עד קבלת בהירות חזרה מצד השווקים.
מבט אחורה – שבוע של מהפכים
השבוע שעבר היה שבוע של עליות וירידות חדות בשוק ההון, כשהמגמה המרכזית נעה סביב נתוני המשרות המאכזבים של אוקטובר והתחזיות להמשך מדיניות הורדות ריבית מצד הפד. התגובות בשוק היו חדות, עם תנועות מתנדנדות באג”ח והתמודדות של מניות המגה קאפ לנוכח נתוני הרווחים.
עם סיום השבוע, השוק נסגר בעליות קלות, אך זה לא קרה בצורה חלקה.
היה לנו כאן שבוע שלם שהמחיש את מה שאנו מכנים ״רכבת ההפתעות״ של וול סטריט: ימים של ירידות חדות בטכנולוגיה שבסופן עליות קלות במדדים, שימשו כאינדיקציה לכך שהמשקיעים עדיין מהרהרים במשמעות הנתונים הכלכליים ומסתגלים לאי הוודאות בשוק.
מה קרה במגזרים השונים? כשקונים את הירידות
בשבוע שעבר, מגזרי הצריכה, הבריאות והטכנולוגיה היו מהחזקים ביותר, והם יצרו עליה מדודה במדדים המרכזיים. כך, למשל, מגזר הצריכה התבלט עם קפיצה משמעותית הודות לעלייה של אמזון (AMZN), שעלתה כ-6.2% בעקבות תוצאות חיוביות בדו”חות. כשמגזר אחד עולה משמעותית, זה תמיד משדר מסר: אנשים מתחילים לחשוב בצורה חיובית יותר על השוק. מאידך, הנדל”ן והשירותים הציבוריים, הידועים כמושפעים משינויים בתשואות האג”ח, הציגו ביצועים שליליים.
הסיפור המרכזי כאן הוא האינטרס של המשקיעים לקנות בירידות על רקע התקווה שהפד ימשיך במדיניות הורדות הריבית. המגזרים המושפעים מריביות נמוכות נטו לעלות, בעוד שמגזרים תלויי ריבית, כמו הנדל”ן והשירותים הציבוריים, היו בין היורדות הגדולות. ובכל זאת, היה ברור שכמו תמיד, השוק מנסה למצוא איזון ולהתאים עצמו למציאות החדשה.
איפה מסתתרים הכוכבים?
בנוגע לתשואות האג”ח, ראינו תנועות חדות, שבסופו של דבר תשואת אג”ח ה-10 שנים התייצבה על 4.36% – שמונה נקודות בסיס יותר מאשר ביום חמישי. העלייה בתשואות באה לאחר דוחות המשרות והתחזיות שהפד ימשיך במסלולו של הורדות ריבית.
לצד זה, גם אינדיקטורים נוספים כמו מדד מנהלי הרכש (ISM) ונתוני הבנייה נתנו לשוק סיבות לדאגה. ברור שהפד ניצב תחת לחץ להמשיך ולהוריד את הריבית, במיוחד עם נתונים שמחמירים את האווירה הכלכלית.
לאן ממשיכים מכאן? הכנה לשבוע הקרוב
ההבנה המרכזית היא שהשווקים מכוונים לשבוע הקרוב עם ציפיות מעורבות. מחד, תקווה שהפד ישמור על מדיניות הורדות ריבית, במיוחד אם הנתונים הכלכליים ימשיכו להיות חלשים. מאידך, החששות מאי הוודאות המגיעה מהשווקים הגלובליים ותנודתיות האג”ח.
היום הקרוב, נקבל דוח על ההזמנות ממפעלים בספטמבר, שעשוי לשפוך אור נוסף על המצב התעשייתי בארה”ב.
הערכות רבות נוגעות גם להמשך העליות במניות המגה קאפ, בדגש על סקטור הטכנולוגיה, שצפוי להמשיך ולהוביל את השוק.
האתגרים, כמובן, נמשכים, עם חוסר ודאות סביב נושאים כמו השפעות משבר האקלים על חברות הפועלות בתחומים רגישים, והשפעות אפשריות של סכסוכים גלובליים על השוק.
מה אנחנו לומדים מזה? פילוסופיה מעשית למסחר
המסר מהשבוע שעבר ברור: צריך להבין את השוק ברמה עמוקה. זה לא מספיק פשוט “לקנות כשזול” או “למכור כשיקר.”
הסיפור כאן הוא הכרת הניואנסים הקטנים שמניעים את השוק. השפעות של תשואות אג”ח, תגובות למאקרו כלכלי, ותפקודם של מניות המגה קאפ – כולם יוצרים סיפור רחב שמי שמבין אותו, מצליח לגלות היכן ההזדמנות הבאה.
כדברי ברוס קובנר, אחד מאגדות המסחר: “השוק משוגע – לפעמים רק מי שנשאר רגוע מספיק כדי להבין את התמונה הגדולה מנצח.” השוק ממשיך לשלוח לנו אתגרים, ונדרשת גישה פילוסופית ומחושבת כדי לדעת כיצד להגיב לכל תנועה, לא רק מיידית, אלא גם כחלק מהראייה האסטרטגית לטווח הארוך.
סיום עם מבט קדימה – לא רק לסוחרים מנוסים
אין זה משנה אם אתם חדשים במסחר או סוחרים ותיקים, העקרונות הבסיסיים נשארים דומים: ניתוח, התמדה, וגישה בוחנת. גם בשבוע הקרוב, יהיו תזוזות חדות ובלתי צפויות. עבור הסוחרים החדשים, זה הזמן לשאול שאלות וללמוד מהתנודות.
ועבור הסוחרים המנוסים, מדובר בעוד שבוע של הזדמנות לבחון את עצמם ולבדוק האם האסטרטגיות שלהם מתאימות לזמנים משתנים.
אז בואו נתקדם לשבוע הקרוב עם הפוקוס הנכון, המחשבה הפתוחה והיכולת להגיב לשינויים, כל אחד בקצב שלו ובצורה שהכי מתאימה לו.
יום מבורך
זוהר ליבוביץ – 🐘-או-סוף המסחר שלך אבי שיטת וויקוף בישראל ותוכנית הליווי סוחרים ׳מרגל המסחר׳
אתמול סחרנו uקיימנו אימון בחוזים. ניתן שוב ושוב לראות כיצד ההבנה והשליטה במעגל החיצוני של השוק מאפשרת בחירת ותזמון מדוייק של מעגלים פנימיים, כך ראינו את מאיר ב, מנצל את המידע שהעולה בזמן אמת בחדר לביצוע עסקה מוצלחת במניות, זאת הסיבה מדוע בעיקר בסקירות היומית שלי אני מתייחס ברוב הימים בעיקר מה קורה בשוק, כי מכאן נגזרות שאר ההחלטות שלנו.
יום שישי, ערב חג, בבוקר היה לי סידור בהרצליה לאחר מכן בתל-אביב, יש משהו מאוד נעים בלהיות בתל אביב בשעות הבוקר שהכל לא עמוס ורבוי, מן מרווח נעים, תחושת ואוירת החג ודאי הוסיפה לתחושה שלי. לרוב כשאני בתל אביב באמצע היום והחיים תחושת “קניות יתר” באנלוגיה לעומס מכבידה עלי. כך שיש משהו מאוד נעים ונוסטלגי […]
הקו הדק ״יש קו דק המפריד בין צחוק וכאב, קומדיה וטרגדיה, בין הומור ופגיעה״ ארמה בומבק מוסיף ומזכיר את האימרות שיש קו דק בין גאונות לטיפשות, בין צל״ש לבין… הסיבה שאני מדגיש את הקו הדק, הוא הזכירון של החוויה מהשבוע שבה הקלטתי את הסקירה השבועית. אני זוכר שתוך כדי הקלטה חשבתי על הקו הדק הזה […]
גנב גנב וגם שקרן על-מנת להבין את עולם המניפולציה לעיתים יש לקרוא חומרים שמעלים בי עצב רב, עם זאת לא ניתן להיות בת יענה להבנה של עולם המניפולציה, אחד מחומרי החובה הם הספרים של נח הררי שיש בהם זווית ראיה מעניינת מאוד (קיצור תולדות האנושות, ההיסטוריה של המחר ולא מזמן קבלתי את 21 מחשבות על […]