בביקור האחרון שלי באיים ביוון בישיבה עם חברים מקומיים נשאלתי איזה איים מקומיים יש לנו בישראל, עניתי אי קייה, כעת נעבור לאי שלשפיות.
הזווית הטכנית
חשוב לפחות פעם בשבוע להתבונן על המפה השבועית (המצורפת) שלה השפעה גדולה יותר מאשר למפה היומית על המתרחש בשווקים, התבוננות כזו מבליטה את כך שאנו מצויים בשלב התיקון למגמה העולה.
ועדיין כל עוד אנחנו בתיקון לא נכון לפתוח עסקאות לונג חדשות, הסיבה היא שאנחנו לא מנחשים מתי יסתיים התיקון אלה מצטרפים אליו כשיסתיים. נכון היום והשבוע האחרון יסתיימו בצורה חיובית מאוד, מכאן היה חשוב להדגיש את הפתיח.
לסוחרי הלמה
הנושא המרכזי נושא הריבית. כבר סיפרתי לך שאחת הדרכים לנסות “לקרר” את האינפלציה הוא דרך שוק העבודה, מדוע שוק העבודה?
שוק העבודה הנחשב גורם משפיע מרכזי על האינפלציה מהסיבה שביקוש גובה למשרות יוצר משכורות גבוהות היוצרות צריכה גבוה היוצרות עלייה באינפלציה, המייצר עלייה בריבית.
התנועות החיוביות ביום המסחר האחרון, היו תגובה לדוח התעסוקה של אפריל שפורסם בשישי (בשעה 15:30 שעון ישראל). הדוח היה חלש מספיק כדי להפחית את החששות מהעלאת ריבית פוטנציאלית, אך לא חלש מספיק כדי לעורר דאגה לגבי מצב שוק העבודה.
בנוסף היום החיובי נתמך גם על ידי עלייה חדה במניית אפל ( +6.0%) לאחר שדיווחה על תוצאות רבעוניות טובות מהצפוי והודיעה על תוכנית רכישה חוזרת של מניות בשווי 110 מיליארד דולר. אמג’ן (+11.8%) הייתה מניה משפיעה נוספת שבלטה היום לאחר דוחות רווח מעודדים ועדכון חיובי בניסוי התרופה שלה לירידה במשקל.
סיכומו של דבר סיימנו שבוע חיובי והשאלה הגדולה עד כמה המומנטום הזה ימשך מכאן אני מחזיר אותך לקרוא את הפתיח הסקירה כדי להבין היכן אנו נמצאים בתמונת המצב למרות העליות האחרונות.
שבוע מבורך
זהר ליבוביץ – 🐘-או-סוף המסחר שלך
אבי שיטת וויקוף בישראל ותוכנית הליווי סוחרים ׳מרגל המסחר׳
האם זה נכון שיש גם מניפולציה בתוצאות של שוק העבודה? היו מקרים בעבר שחודשים אחרי שהוציאו את הנתונים, שינו אותם למה שהם באמת, כי התוצאות האמיתיות היו גורמים לתנועה שונה אם היו מוציאים אותה בזמן.
״אתה מבין מצב השוק השתנה״ זה לא חשוב לכמה זמן הוא השתנה, כרגע הוא השתנה, אם לא תבין זאת השוק יסביר לך זאת, במאמר הבוקר אני מסביר את תופעת השרשרת שהרגליים בשוק יוצרים. אחת הדרכים של השוק לקחת לסוחר כסף היא להרגיל אותו בהרגל. ככל שהרגל מוטמע בך יותר כך בפעם הראשונה שמתרחש משהו אחר, […]
ביטוח אחד מסוגי ההשקעה שאנשים משקיעים אני קורא לה שיטת “ההיגיון שלי”, שיטה שסוחרים בה כאלה שלרוב יש להם יכולת לימוד עצמית או יכולת לוגית מפותחת. תוכנה אשר משרתת אותם אולי ביום יום, אבל בעולם המסחר השימוש בה מזיק. כך קמה לה קבוצה של סוחרים שההיגיון שהנחה אותם לאחרונה היא לבצע עסקת שורט על […]
אני לא חסיד גדול של קוי במגמה בצורה בה רוב העולם הטכני משתמש בקווים זה אתם יודעים, אנו משתמשים בקוי מגמה ככלי המעיד על קצב גידול קיטון התקדמות נסיקה וכו’ או לשם הדגשת תבניות מתהוות. אז אתם לבטח שואלים מדוע מדי פעם אני בכל זאת מסמן קו מגמה כזה או אחר והתשובה היא תוד”א (תודעת […]
אתה חייב מהר לשנות את צורת המחשבה שלך כדי להציל את שלושת העסקאות האחרונות שלך ולא ליפול למלכודת השאלה השגויה שנפל אליה רק אתמול האנליסט הוותיק של בלומברג תמיד נמצא תירוץ או הסבר לשאלה למה משהו קרה, אפילו סוחר ותיק כמוני נופל מדי פעם במלכודת הלמה? ואני בונה לעצמי הסבר או תירוץ שרק מזיק לי […]
האם זה נכון שיש גם מניפולציה בתוצאות של שוק העבודה? היו מקרים בעבר שחודשים אחרי שהוציאו את הנתונים, שינו אותם למה שהם באמת, כי התוצאות האמיתיות היו גורמים לתנועה שונה אם היו מוציאים אותה בזמן.
גם אם יש, פחות מעניין אותי המענה או חקר העניין כדי לענות לשאלה החשובה ששאלת, מה שמעניין אותי זה בפועל איך הכסף והסוחרים מגיבים לתוצאה