זה לא הכי פופלרי בתחילת שבוע שהשוק סוגר על הנמוך ושובר תמיכה שבועית וחודשית להציג סימנים הפוכים, אבל אנחנו תמיד כסוחרים משתדלים לא להיות מוטעי דעה ולסחור את מה שרואים ולא את מה שחושבים, כך גם נולדה האמירה אתמול בדבר פוטנציאל החזרה לממוצעים הנעים.
הבוקר אנחנו מסתכלים על שוק המניות עם חיוך קטן, אחרי יום של עליות בכל המדדים המרכזיים. ה-S&P 500 קבע שיא חדש, בעיקר בזכות ההובלה של מניות הסמיקונדקטורים, ובעיקר Micron (MU) שקפצה ביותר מ-14%. למה זה חשוב? כי כשחברה כמו Micron מציגה דוחות טובים מהצפוי, זה מסמן למשקיעים שיש תנועה בריאה במגזר הטכנולוגי, מה שמשפיע על כל השוק. הדבר הזה דומה לשחקן מוביל בקבוצה שמצליח להשיג כמה נקודות מכריעות, זה לא רק מרים אותו, אלא את כל הקבוצה, וגם שאר השחקנים מרגישים את התזוזה.
אבל זה לא נגמר כאן. סין ממשיכה לרמוז על עוד צעדים נוספים לחיזוק הכלכלה, מה שעזר לעורר אופטימיות בשוק. כשמדברים על “חיזוק כלכלי”, למעשה אנחנו מדברים על עוד כסף שזורם לתוך המערכת – וזה תמיד משמח משקיעים.
בינתיים, הדו”ח האחרון של תביעות האבטלה בארה”ב ממשיך לתמוך בנרטיב של “נחיתה רכה”, כלומר, יש צמיחה כלכלית, אבל בלי תחזיות של מיתון על האופק. הנתון הזה חשוב כי הוא מעיד שהמצב לא “חם מדי” או “קר מדי”, אנחנו בדיוק בטמפרטורה הנכונה.
הנתונים האלו תמכו גם בשאר המדדים: דאו ג’ונס עלה ב-0.62% והנסד”ק טיפס ב-0.60%, עם תמיכה רחבה במגזרי התעשייה, הפיננסים והטכנולוגיה. אנחנו רואים כאן מגמה של קנייה נרחבת המבוססת על התחזית שהכלכלה העולמית הולכת לכיוון של צמיחה, במיוחד כשהבנקים המרכזים השונים בעולם, כמו הפד בארה”ב והבנק המרכזי האירופי, מצביעים על מדיניות מקלה יותר. כשבנקי המרכז משחררים את הרסן, הכסף מתחיל לזרום והשוק מגיב בהתאם.
בנוסף לכך, ראינו גם מהלכים מפתיעים של בנקים מרכזיים אחרים. הבנק המרכזי של שווייץ חתך את הריבית ב-25 נקודות בסיס, ומקסיקו עשתה מהלך דומה. תחשבו על זה כמו על הנחה פתאומית בעמלה – זה מאפשר ליותר אנשים לקנות ולמכור. המדיניות המוניטרית העולמית נעה לכיוון של יותר גמישות, וזה כמובן טוב לשווקים כי זה משאיר את הכסף זול וזמין להשקעות.
מגזר החומרים גם בלט אתמול, עם עלייה של 2% בעקבות הזינוק במחירי הנחושת ב-3.6%. זה סימן מובהק לכך שענף הבנייה והייצור מתחילים להרים ראש. תחשבו על זה כמו כשאתם רואים בנייה גדולה בעיר שלכם – זה מסמל התקדמות וצמיחה. אם נסתכל על מניות כמו Caterpillar (CAT), שנמצאת ברמת שיא חדשה, נבין שיש כאן אמירה חזקה: השוק מצפה לעוד צמיחה גלובלית. Caterpillar, חברה שמסמלת בנייה ותעשייה, נותנת לנו הצצה לאופטימיות הכללית סביב שיפור בתשתיות ובכלכלה העולמית.
אבל לא הכל היה ורוד. מחירי הנפט המשיכו לצנוח, כש-OPEC הכריזו שהם ממשיכים בתכניות להגדלת התפוקה בדצמבר. WTI ירד ב-3% למחיר של 67.68 דולר לחבית, וזה כמובן פגע במניות מגזר האנרגיה, שהיה המגזר הכי חלש אתמול עם ירידה של 2%. כשהנפט יורד, זה תמיד משפיע על כלכלות שנסמכות על ייצוא נפט, וזה משהו שכדאי לעקוב אחריו, במיוחד אם אתם סוחרים במגזרים האלה.
בתחום התעשייה, Southwest Airlines (LUV) זינקה ב-5% אחרי שעדכנה את תחזיות ההכנסות לרבעון השלישי והכריזה על תוכנית רכישה חוזרת של מניות בשווי של 2.5 מיליארד דולר. במילים אחרות, החברה משדרת ביטחון שהעתיד ורוד עבורה, וזה מסביר למה המשקיעים ממהרים לקפוץ על העגלה.
מנגד, מניות כמו Amazon (AMZN) ו-Tesla (TSLA) קצת דשדשו, אבל זה לא פגע במגמה הכללית של עליות. בכל פעם שהמניות האלו זזות מעט, זה מזכיר לנו שלפעמים אפילו הגדולים ביותר לוקחים יום חופש. זה טבעי, וזה חלק מהשוק.
בשוק האג”ח, תשואות האג”ח ל-10 שנים עלו במעט בעקבות הדוחות הכלכליים, מה שמצביע על כך שהמשקיעים רואים צמיחה מתונה ומאמינים שהסיכון למיתון אינו מידי. למרות שזה לא שינוי דרמטי, חשוב לשים לב למגמה. כשמדברים על תשואות האג”ח, אנחנו בעצם מתייחסים ל”מד חום” של השוק לגבי סיכון והזדמנויות לטווח ארוך.
מה הלאה? היום נמשיך לעקוב אחרי נתוני ההכנסה וההוצאות האישיות לחודש אוגוסט, עם דגש על מדד ה-PCE, המדד שמודד את עליות המחירים לצרכן, ולראות איך זה משפיע על התחזיות להמשך השנה. אם נראה שהמחירים נשארים יציבים, זה יתן לנו עוד סיבה להאמין שנחיתה רכה אכן אפשרית.
שיהיה לכולנו יום מוצלח ומלא הזדמנויות,
זוהר ליבוביץ – 🐘-או-סוף המסחר שלך
אבי שיטת וויקוף בישראל ותוכנית הליווי סוחרים ׳מרגל המסחר׳