אין צורך להכביר במילים של מה שאתה יכול לראות במבט חטוף על השוק, עד כמה עולה יורד סביב נקודת ציר ועד כמה המקום בעת הזאת מצדיק התבוננות – נשאר מביטים על התמונה.
בתמונה השבועית ניתן לראות שאנחנו נמצאים בשלב בו המאבק הוא פנימי , אני מכנה את השלב, שלה ההריון בסופו של דבר השוק אוגר אנרגיה המניעה אותו ליעד הבא.
קשה בנקודה זו כרגע להכריע בהתייחס לנקודה הבאה במיוחד בקרבה של המחיר למרכז המאבק ולתנודיות הנמוכה כרגע בשווקים המזמינה המשך תנועה צדית.
כוחות פסיביים מחזיקים את המחיר כלוא במרכז, נסיגה של אחד הכוחות יגרום למחיר ״להשאב״ לוואקום שהמקום יותיר – אני כרגע אוחז בדעות לכאן לכאן אך ככל שיצטברו לי נתונים תיווצר בתוכי הנטייה.
בקיצור אפשר להמשיך להנות מהחג.
אסתר דופלו – זוכת פרס נובל
אסתר דופלו האשה השנייה אי פעם זוכת פרס נובל בכלכלה. אני בוחר לכתוב עליה מפני שאני אוחז בגישה של קפיטליזם סוציאלי בניגוד לקפיטליזם חזירי ההולך ומשתלט על העולם ויוצר פערי מעמדות שיקריסו אותו לתוך עצמו ממש כמו חור שחור. (נושא למאמר שלם בעת אחרת)
ההבדל הגדול והעיקרי בין קפיטליזם סוציאלי לחזירי, הראשון למעשה מהותו הצלחה כלכלית על מנת לעזור לחלש ואילו הקפיטליזם החזירי למעשה אומר שמעצם ההצלחה והתחזקות של החזק יהנה או יתחזק החלש (אך לא רואה בזה חובה או מטרה אלא תוצר).
אסתר דופלו למעשה בעיני מייצגת את הקפיטליזם הסוציאלי , הבחירה שלה לעסוק בכלכלה מתוך פריזמה של פתרון העוני העולמי, הוא פתיח שמיד נותן לה פתחון לב אצלי כך ששמחתי לקרוא כי זכתה ובעיקר לסיבת הזכייה.
הגישה שלה לפתרון בעיות גדולות כמו עוני עולמי הוא פירוק הבעיות לבעיות קטנות ופתרונן, משהו המזכיר במידה את שיטת ׳קאיזן הפורטת פעולות גדולות לפעולות קטנות.
מחקריה העלו את רמת החיסונים של ילדים בצורה ניכרת (פי שלוש) ממצב קודם טרם מחקריה ורבים מהממצאים והפתרונות ניתן לשייכם לכלכה התנהגותית (גם תחום שמרתק אותי מאוד), אך החיסונים הוא רק חלק מפעילות מחקר רחבה וענפה בגינה זכתה (יחד עם אבהיג׳יט באנרג׳י ומייקל קרמר).
כשלמדתי הנדסה והייתי נעזר באבי (יבורך באריכות ימים בריאה וטובה) בשאלות קשות ומסובכות היה נוהג לחייך ולהרגיע אותי תוך שהוא אומר לי ״כל דבר מורכב, מורכב מהרבה פריטים פשוטים, תתחיל מפרט אחד פשוט ותתקדם״.
זה נכון ומשרת אותי עד היום, בצורת הלימוד, בצורה אירגון הזמנים שלי, בצורת ואופן היישום שלי (הטעון שיפור).
אחד השיטות הגדולות להתפתחות הוא תתחילו בכל יום במשימה אחת נדרשת שהכי לא בא לכם לעשות ומשם תמשיכו את יומכם (המהדרים פועלים על 3 משימות כאלה).
אני מציע לך כעת שאתה קורא לחשוב על משימה אחת קטנה שלא ככ בא לך לעשות אותה והיא נגררת, קום בצע אותה כעת או אז תבין את הקסם של פעולות קטנות המביאות לתוצאות גדולות.
One comment on “סקירה יומית 14.10.2019 – משימה יומית”
היי, אני בהחלט מסכים איתך לגבי ההבחנה בין קפיטליזם חזירי לבין סוציאלי ולדעתי ההבדל העקרוני בינהן הוא שחזירי מגיעה מעולם של חסר וסוציאלי מגיעה מעולם של שפע – יש מספיק לכולם
משקולות פתחנו השבוע את השיח בנושא משקולות, שאגב הוא שיח קבוע על המשקולות המעקנות את השוק. בעזרת תכנת ציטוט מתקדמות של מסחר תוך יומי הצגתי לכן המשקולת הנוכחית של השוק. חשייבות הבנת המשקולות משרת אותנו הסוחרים בכדי להבין עד כמה המחיר מעוגן למקום מסויים ומה הסיכוי שלו לנוע לכיוון מסויים ומתי. כך בסקירה השבועית […]
דיעבד וחוכמת הדיעבד רבות ניתן לכתוב על דיעבד או חוכמת הדיעבד, בעולם המסחר אנחנו מבדילים בשני סוגי דיעבד, דיעבד מסוג סובקטיבי (רגשי) ודיעבד אובקטיבי. בדיעבד הסובקטיבי מרכיב הזמן לההבנה הוא המרכיב העיקרי, ככל שחולף הזמן והסימנים מצטברים, אתה מבין בדיעבד שהתווה מקרה כזה או כזה. לעומת זאת הדיעבד האובקטיבי הוא סימן שניתן לזהות אותו יחסית […]
הנתון החשוב של אתמול לפני הפתיחה הגיע מאירופה שם הבנק המרכזי הותיר את הריבית בשפל של 0.05 הודעת הנגיד בהמשך היום של המשך הרחבה כמותית (שגורמת להזרמת כסף לשוק) הביאה שוב את אירופה לשיא חדש. אנחנו שוב קרבים לאזור ההתנגדות עם עליה של המסחר אתמול, אך כאמור לא מתבלבלים מן המיקום הכולל שלנו, העליות אתמול […]
תראו נסתי לפשט את הדברים עד כמה שניתן כך שהדגש במפה החודשית, די מדבר בעת עצמו, ומספר את הסיפור כולו מיותר לפעמים להוסיף מילים. ט”ו באב ואני מעדיף להתרכז באהבה שלי לשוק לחיים ו/או לכל מושאי האהבה שלי ובראש השוק ולומר להם דבר אחד, לפעמים קשה, לפעמים כמעט נשבר, אך בכל פעם שאני זוכה לסימני […]
היי, אני בהחלט מסכים איתך לגבי ההבחנה בין קפיטליזם חזירי לבין סוציאלי ולדעתי ההבדל העקרוני בינהן הוא שחזירי מגיעה מעולם של חסר וסוציאלי מגיעה מעולם של שפע – יש מספיק לכולם