ראלף וולדו אמרסון אמר “הדבר היחיד שיכול לגדול הוא הדבר שאנחנו מספקים לו אנרגיה” השוק במקום בלא אנרגיה בעיקר בגלל היותנו במרכז ה-CIM ודאי בשלב מסוים תהיה התעוררת שממנה נלמד על המשך הסימנים המצטברים לאן פני השוק.
הבוקר אני רוצה לדבר איתכם על שלושה צרפתים הראשון היה מחזאי סופר ודיפלומט צרפתי שכתב ואמר ״רק הבינוניים הם תמיד במיטבם״, בקריאה ראשונה צחקתי, אח״כ התחלתי להרהר שיש עומק ואמת בדבריו.
במחשבה על הצרפתי הראשון נמשכה מחשבתי אל הצרפתי השני פיליפ רוטשילד – הברון, בעיקר מוכר אצל הרוב מצד הכסף, אבל אצל אוהבי היין מוכר דווקא מצד איכות הגידולים שלו והיין המפורסם שלו שאטו מוטון
הפתיח הוא הצצה על תהליך שהמוח שלי עובר בטרם הכתיבה של הסקירה היומית, נמשיך עם פיליפ (לא הנסיף היום זה יום הצרפתים) ומה הסוד שאני לומד ממנו כסוחר
רוטשילד כבר אמר ״כשיש דם ברחובות זה זמן לקנות״ סוחרים מובלים כמו באפט צוטטו בדברים דומים ועוד רבים טובים חזרו השתמשו בעניין לאורך השנים.
והשאלה המרכזית האם זה נכון לקנות ״וכשיש דם ברחובות״. האם לפעמים מצב חירום הוא הזדמנות ולפעמים הוא בעיה אמתית או כל מצב חירום הוא הזדמנות, תחשוב על זה לרגע?.
האמת לאורך השנים מצבי חירום בעוצמות ובמשכים שונים היות הזדמנות בדיעבד לצמיחה גדולה שהגיע אחריהם.
דבר שהביא לרבים שפעולו בזמן זה לעשות רעש המחזקת את פיטרית הרעל שנקראת ״כשיש דם ברחובות״, למה פיטרת רעל? כי זה לא תמיד עובד!
העולם השיפוטי פותח בטענה פשוטה שהבעיה בעולם המסחר היא לא באותם פעמים שמשהו עובד ומצליח אלה באותם פעמים שמשהו לא עובד ומחיר הטעות שבו.
שני העולמות מנסים לפתור את הבעיה בעזרת ניהול סיכונים, אך העולם השיפוטי אינו מסתפק בניהול סיכונים, העולם השיפוטי מחפש סימנים ועקרונות שידעו לבדל ולדייק את הפעילות עוד בטרם כניסת עניין ניהול הסיכונים.
הזכרתי לפני מספר ימים את מניית חברת dal בהתייחס לירידות במחיר המנייה בעקבות התפרצות הוירוס המדובר במזרח.
האמירה הבסיסית שלי הייתה היא ועודנה שלא נכון לקנות כל עוד יש ״דם ברחובות״ שהרי המצב יכול להימשך ולהחמיר עוד ועוד.
העולם הפודמנטלי גורס שיש לעשות זאת , גם העולם הטכני מנסה לנצל מצבי קיצון ע״י פעילות הפוכה, הטענה או המחשבה הבסיסית של כולם היא שלא ניתן לתזמן את הדברים, אז ככל שהנך רוצה להנות מהקיצון תפעל עכשיו, הולך נגדך תקנה עוד (אסון).
אני בעצמי בתחילת דרכי לא פעם חוויתי פעילות במקומות כאלה כהרסנית שוק תונדתי ומהיר שלא מאפשר להכיל את המתרחש והופך את המקומות בהם זה קורה להרסניים עד כדי מחיקת תיקים.
מכאן גם עולה האמירה שאני אומר לרבים מתלמידי, שסוחר טוב ככל שהוא טוב, לא נחשב לכזה עד אשר לא עבר משבר בשוק של ממש וצלח אותו בתבונה.
כיצד פועלים הפילים?
העולם השיפוטי נוהג אחרת. העולם השיפוטי מכניס למשוואה את עניין סימנים ועקרונות פנימיים המאפשרים ככל שהם יגיעו לתזמן את הדברים, אך העולם השיפוטי עושה זאת רק במקום מאוד ספציפי.
המקום המאוד ספציפי שהעולם השיפוטי עושה זאת הוא רק מניות שהמאזן בהם הוא כזה שנעשה בו איסוף קודם וכמות המוכרים בו כמעט ונסתיימה וזהו מצב פיסקלי (מאזני) אשר גובר על הרעש לרגע של ״דם ברחובות״.
לעומת זאת מניית שהתקיימה בהם לאורך זמן פעולה הפוכה ״ונגמרו בהם הקונים״, הם מניות אשר כל רעש רק מחמיר את מצבם לבטח דם ברחובות.
מניית חברת התעופה dal וגם aal מצויות על קו תמיכה, ככל שסימני ״שהדם ברחובות״ היה רעש לרגע מערכת האיסוף שלהם תהווה עוצמה מספיקה להתגבר על הרעש.
יחד עם זאת התמונה קצת יותר מורכבת השוק מצוי בקניות יתר שלרוב מפריע לעליות גם בחברות טובות, ״לקיחת האויר של אתמול״ עשויה לאפשר לו עוד מהלך ואז התובנה של שתי הפסקאות האחרונות שכתבתי כאן יכולה לבוא לידיד מימוש.
הצרפתי השלישי והאחרון שאני רוצה לדבר עליו היום הוא מקרון, לא היה לי הרבה מה לכתוב עליו אז צרפתי לכם תמונה שלו
שבת שלום של נחת ושמחה – זהר
אני שואל ,האם המסקנה מכך הינה שבשוק “משוגע” לא ניתן לסחור?ואם היה לי דרך כלשהי באמת למצוא את הנקודה שבה “נאלמו הקונים/המוכרים” אז זה בדיוק אולי הזמן הטוב ביותר למצוא מניות מתאימות למצב השוק.
במצב של קניות יתר למצוא מניות לשורט,והפוך גם, למצב של מכירות יתר ,נייר ללונג.
1. כי לא מצפים מהם .
2. מה עם הסקירה היומית?