יהודי מבוגר איש חכם, מלא בינה, איזה דמות עולה לך בראש? יכולתי לפתוח אחרת הנרי קיסינג’ר שזה למעשה לומר את אותו הדבר בפחות מילים.
אני עובד על כך שעלי לומר דברים בפחות מילים, הבוקר אני מנסה לומר שלפעמים פחות מילים, פחות אלטרנטיבות זה הרבה יותר קל בבחירה של דברים.
פחות דברים גורמים לנו לבחור, ידוע שילדים עם מלא צעצועים מתקשים לבחור צעצוע לעומת ילדים עם בחירה מצומצמת של צעצועים פשוט בוחרים ומשחקים.
אני זוכר בצעירותי היה פחות אפשרויות צפייה בטלוויזיה או בקולנוע והייתי צופה הרבה יותר מאשר כעת. ערוץ אחד ביום רביעי סרט קולנוע בטלוויזיה וכולם מחכים לו. נכון יש לזה עוד סיבות אבל אני בטוח שהריבוי הוא חלק מכך שבוחרים פחות.
היכולת לבחור ולהחליט זהו שריר, שריר חשוב אולי אחד השרירים החשובים ביותר בעת הזאת, למעשה תהליך של בניית עץ החלטות הוא תהליך של סינון – סוחר לא יכול להתקדם בלי שריר מחוזק של יכול קבלת החלטות.
קיסינג’ר שהיום יום הולדתו (97) שיזכה לחיים ארוכים וטובים אמר “היעדרן של אלטרנטיבות מנקה את הנפש בצורה נפלאה.” הוא צודק מאוד צודק
קבלת החלטות
עם הקשבת וצפית בסקירה השבועית שלי מאתמול, זאת הייתה דוגמא נפלאה להיעדרן של אלטרנטיבות, הדובים פשוט נעלמו והמחיר נע צפונה בקלות. [סקירת וידאו שבועית].
יש הרבה ספרים ושיטות ודרכים לעבוד על שריר קבלת החלטות ולשפרו, תחום עמוק ומעניין, זה מדהים לראות שלא מצבו האישי האובייקטיבי של משהו קובע את היכולת קבלת ההחלטה שלו, אלה מצב האינטליגנציה החיובית שלו (התודעה החיובית) היא אשר קובעת.
אני מכיר אנשים בחיי שמצבם האובייקטיבי הוא ממש טוב ואינם מסוגלים לקבל החלטות לעומת סוחרים או ספורטאים שמצבם האובייקטיבי פחות ועדין מסוגלים לקבל החלטות ולהתמודד עם דברים.
זוהי גם התרומה הגדולה של עיסוק בתחומים כמו מסחר או ספורט, אתה מחזק מאוד את שריר קבלת ההחלטות ובעיקר בתנאים של חוסר ודאות – סוחרים עוברים בדרך קלה יותר אירועים כמו אירוע הווירוס שפקד אותנו.
מרכיב הזמן בקבלת החלטות
אני חותר להעביר לך מסר או כלי אחד או אמירה שיאפשרו לך ממש להשתפר בתחום.
אמירה שכמובן למדתי אותו מהגאון הנרי קיסינג’ר, אמירה שאינה קלה ליישום וביצוע, רוב העולם ממש מתקשה לעמוד בה – אבל היא לגמרי משפרת חיים.
החלטות תמיד מלוות במחירים, אחד הסיבות שקשה להחליט הוא כל מה שקשור למחיר ומועד “התשלום” שלו עכשיו או בעתיד, לרוב אי היכולת או הרצון לשלם עכשיו גורמים לדחיינות.
יש דוגמאות הפוכות כמו ריצה אתה סובל בזמן הריצה אבל טוב לך בעתיד. כדי להיות מקבל החלטות טוב צריך לדעת לעבוד גם על מעגל התמורה המידי וגם על מעגל התמורה העתידי, מפני שהאחד מזין את השני.
אחד השיעורים החשובים במסחר
קיסינג’ר הגאון פשוט עזר לי להיות סוחר טוב יותר הוא לימד אותי את אחד השיעורים והבסיסים החשובים ביותר בעולם המסחר. הוא אמר Whatever must happen ultimately should happen immediately במילים אחרות “כל מה שצריך לקרות בסופו של דבר צריך לקרות מייד.”
סיומת לגבי קיסינג’ר
הוא מסמל בעבורי כל כך הרבה דברים, כל הרבה חוכמה ותבונה ובינה. אחד הדברים העמוקים זה ההומור שלו, הומור חכם, מצד אחד מצחיק מצד שני אתה לא יכול להתעלם מהאמת שעולה מן הדברים.
בכדי להמחיש את דוגמא למה אני מכוון אסיים את סקירת היום בדברים הבאים שלו “אנחנו לא תמיד יכולים להבטיח את עתיד חברינו אבל יש לנו סיכוי טוב יותר להבטיח את עתידנו אם נזכור מיהם חברינו”
זהו להיום, נמשיך לעקוב עד מתי הדובים ימשכו לישון ועד אז נמשיך למקסם את התוצאות, יש כאלה שכבר אתמול זכו בטיול על ספינת הקריביים הם פשוט החליטו בזמן, יש כאלה ששותפים בבנקים כי החליטו בזמן.
חופש והצלחה – מה מאפשר את מה? נלסון מנדלה אמר בצדק כי ״כסף אינו מביא להצלחה, החופש להרוויח אותו מביא להצלחה״ אם תחשוב על זה לעומק פתאום תבין עד כמה שוק ההון הוא מקום נפלא – למעשה החופש להרוויח הוא אשר מייצר לנו הצלחה. אין הרבה עיסוקים בעולם שיש בהם את החופש ששוק ההון מאפשר […]
זהר ליבוביץ – הגעה לקו ציר by Zohar Leibovich on TradingView.com קו ציר אחר זיהוי החולשה ותהליך הפיזור, אנשים מתחילים לפעול ולהתייחס לשוק בסוג של תיקון, אולם אין להצטרף לפעולה אקטיבית באמצע התנועה (טעות נפוצה של סוחרים מתחילים), לבטח לא כאשר השוק מגיע לקו תמיכה. המצב בו השוק נמצא בתיקון ומגיע לקו תמיכה ונעצר היוצר […]
השאלה שאני רוצה לדון בה הבוקר היא; מתי נכון להצטרף להנות מהשיגעון? אפתח בהגד שיובן במיוחד בקראיה שנייה, מסוג ההגדים שיש בהם ציניות שעוזרת להבין רעיון לעומק ״הדבר היחידי ששגוי באל–מוות זה שהוא נמשך לנצח״ (הרב שיין) The only thing wrong with immortality is that it tends to go on forever. שלב המנייה (שיגעון) בשוק […]
תהום? הבוקר עת לשחזר מה היה לנו מתחילת השנה ועד עתה. התחלנו את השנה בחודש ינואר שהמשך את המומנטום של השנה הקודמת. שנה בא עלינו למגרש עם יעד מחושב 2600 שנראה עשוי עד כדי מדע בדיוני במיוחד עם בחירתו של טרמפ – אך נכבש ונחצה בסהרה. כולם היו עסוקים בשאלה, האם הרצף ימשך או שמחכה […]
כמה חוכמה ותבונה במאמר אחד, אתה כמעיין המתגבר.
תודה זהר