התנהגות השוק אתמול וחזרתה הביתה של נעמה, הפעילו רגשות שונים אצל רבים מאתנו, המשותף לשוק ולנעמה היא העניין ששניהם – חזרו.
מיד עולה לי לראש “גם אם חרב חדה מונחת על צווארו של אדם אל יתייאש מן הרחמים.”
שימו לב אחד אנחנו אף פעם לא יודעים את שצפון לנו, כך לדוגמא ממאסר של 7 שנים במדינה זרה, לחזרה הביתה במטוסו של ראש הממשלה – העליות והמורדות בסיפור הופכות אותו לטוב ומפעיל רגשות.
כך השוק בימים האחרונים ממצב של “מפולות” במחירים ולחץ של סוחרים “הנה התחיל התיקון הגדול…” ועד לסיום אתמול של המסחר בצבע ירוק.
ואני לא רומז כאן על הבאות, כבר פתחתי את השבוע בדבריו של באפט “סוס שפעם הולך ופעם צולע…” ובדיון על תזמון.
אפרים קישון בהומור החריף שלו אומר “איבדנו את התקווה, אסור לאבד את הייאוש” כך שהרבה פעמים נדמה לי שאנשים הופכים את הייאוש לתוכנית עבודה ומקשבים לקישון.
אלבר קאמי הסביר פעם עניין עמוק וחשוב “הרגל הייאוש גרוע מן הייאוש עצמו” בעולם המסחר הרגל הייאוש הוא הרסני במיוחד.
הרגל הייאוש מביא לפעולות נואשות, מביא לכך שהסוחר שוכח את אפסותו והופך את ניהול הסיכונים למושג בלבד.
דרכו של הייאוש להישאר בתוכנו היא מתוחכמת היא עוטה גלימה של תקווה, גלימת התקווה יחד עם העלמת ניהול הסיכונים, מביא את הסוחר החובבן לסחור תקווה – במקום לחתוך הפסדים.
דעתי מתחזקת לא רק מלחוות דברים בתחילת דרכי כסוחר אלה בראייה ממש לאורך השנים כיצד סוחרים חובבנים מתנהלים, בספר מילון השטן מוגדרת המילה “סבלנות: גילוי מוקטן של ייאוש המוסווה כמעלה טובה” (אמברוס ביירס)
התוצאה היא הפסדים הולכים וגדלים ומעבר לשיטת “קנה ושכח” – אל תסחר תקווה, יש לך סוס שפעם הולך פעם צולע, אם הוא כעת הולך מכור אותו, באפט צודק.
הכי חשוב זה להיות בשמחה, לא תמיד קל, אבל בעולם המסחרי קריטי לתוצאה המסחרית המצטברת השמחה שאתה מצוי בה.
תמונת מצב
השוק בחן בפעם השנייה את התמיכה שנוצרה עם התחלת הפאניקה בשווקים בעקבות וירוס הקורונה, הקונים אכן כפי שהסתיים אתמול המסחר השתלטו על המחיר.
המבחן העיקרי כרגע הוא אופי ואופן התנועה העולה ככך שתימשך שתספר לנו האם התחיל מסע של רה- איסוף בשוק והמנייה נמשכת?
חשוב מאוד עם סיום יום המסחר היום לראות כיצד נראה הבר החודשי, האם יסתיים בהססנות ויסגור במרכז הבר, או יום המסחר הנוכחי יניע אותו לאחת הקצוות כרמז להמשך לבוא בחודש הבא.
יום שישי מתחיל להיות גשום בחוץ, אז גשם ושמחה, מביא אותי לסיים בצ’כוב “אנשים לא שמים לב אם זה חורף או קיץ כאשר הם שמחים”
פוטנציאל ההרחבה או פרסום נתוני מקרו כלכליים התפרסמו כחיוביים הם שגרמו לשוק להיות שורי גם אתמול, ובסה”כ התמונה לא משתנה, כך שמצב העבודה שהוגדר השבוע ממשיך ונשאר כפי שהוגדר בכל הימים האחרונים ובסקירה השבועית. יעד מחושב מתוך ממוצע התנודתיות החודשי ממשיך להיות לפחות עד 2080 והתקנון בזמן בשלושת הימים האחרונים ודאי מאפשר לשוק המשך עליות […]
יום השני של המסחר בטווח נפתח במרכז הטווח לרוב זהו ממקום שכשאר הפריצות מגיעות משם, הוא מבצע פריצת דמה או פריצה עם בחינת האזור הקודם ורק אח”כ ממשיך לדרכו, המשותף לשני התסריטים שהזכרתי הוא פריצה ובחינה – בעולם המסחר ודאי ניתן לנצל זאת לבטח במסחר תוך יומי. הנדנדה ממשיכה להיטלטל כרגע היא חזרה לצד הדובי, […]
הפער שנוצר בשוק לפני יומיים, פער שכיח מסמן על היותנו בתוך טווח של דשדוש, תקופה שבה המחיר או עולה יורד בין תמיכה להתנגדות או לחלופין כל יום קופץ למקום אחר ומתקיים בו מסחר כפי שקרה ביומיים האחרונים, הסגירה כמובן בכל אחת מן הימים הללו במרכז טווח היום מחזקת את אי החלטיות של השוק כרגע. במצבים […]
הסקירה השנתית שלי עסקה בכך שמפות הזמן הגדולות עדין שוריות, אני יודע שקשה לכתוב זאת שהמסכים אדומים ובהחלט הדברים יכולים לצבור תאוצה. ועדין אנו תמיד נדרשים לפעול על-פי שרואים ובין סתירה בבמדי הזמנים הגדולים לקטנים לרוב הגדולים צודקים, כך שמוקדם לדבר על משהו דרמתי בשלב הזה.
שבת שלום זהר –)