אני רוצה לשאול אותך הבוקר שאלה. תשובה כנה היא חשובה מאוד לדברים שאני כותב היום.
מה חשבת לאחרונה על השוק?
האמת שהתשובה לא כל כך חשובה לי. אסביר, זה לא שאני שואל ואתה לא חשוב לי. אלה שאני רוצה להמחיש לך נקודה אחרת בעניין, נקודה שמצריכה לרגע התבוננות כנה.
והנקודה שאני רוצה למקד את תשומת ליבך היא הנקודה הבאה, נקודה שבעצם מבטאת בעיקר עיקרון – והעיקרון הוא “כל עוד”.
הוא עיקרון שאני רואה בעד כדי כך חשוב שלמעשה אני הרבה פעמים מתייחס אליו כשם המשפחה של זהרטרייד (שם פרטי:זהרטרייד, שם משפחה: כל עוד..)
ניקח כדוגמא את מניית אפל שהעליתי את הגרף שלה הבוקר, הסיבה היא מזה מספר שבועות פונים אלי אם כדאי לעשות שורט על מנייה? (כי היא נמצא במצב ״קיצון״). המענה הבסיסי שלי ״לא, כל עוד…״
עיקרון הכל עוד…
עיקרו הוא פשוט מאוד כל עוד… משהו. נמשיך לפעול בצורה מסוימת. עד מתי? כל עוד! זאת אומרת כל עוד תנועה, כל עוד מגמה, כל עוד מומנטום, כל עוד מכירות/קניות יתר ועוד…
במקרה שלנו זה לא חשוב כמה מאיתנו חשבו או חושבים שהשוק (או מניית אפל במקרה של השואל) צריך להתחיל לרדת, כל מי שפעל על-פי עיקרון כל עוד, לא פתח שורטים טרם הזמן.
העיקרון הפשוט שישמור עליך אומר: כל עוד התנועה ממשיכה ועולה לא פותחים שורטים!! עד מתי? תשובה ממש פשוטה… עד אשר תתחיל תנועה יורדת.
הכנתי שורטים וראיתי שורטים “בשלים” מאוד לכניסה, יחד עם זאת אני מזכיר לך שהראשון שמאשר לנו (או לא מאשר לנו כניסה) לעסקה הוא השוק וכל עוד השוק ממשיך בתנועה עולה, לא נפעל בניגוד אליו.
הודעות חשובות
מספר הודעות חשובות עומדות להתפרסם השבוע, ייתכן ואי עמידה בצפי של אחת מהם תביא אותנו לתחילת תנועה יורדת בשוק ותאפשר לכל מי שמחכה לפתוח שורטים לפתוח.
סבלנות היא מפתח בסיסי בעולם המסחר, היכולת להיות סבלני עד שהדברים מבשלים ומתחברים חשובה לתוצאה שלך, חשוב כי תפתח לולאת הרגל מהכילה בתוכה סבלנות.
עובדות מול סטטיסטיקה
הרבה פעמים כשאנחנו כותבים, או בודקים עניין מסויים אנחנו משתמשים בעולם הסטטיסטיקה בכדי להסביר נקודה מסויימת, כך למשל המון מנתחים טכניים מביטים כי סטטיסטית כאשר השוק נמצא במצב של קיצון מתקבלת תוצאה סטטיסטית מסוימת.
אתן דוגמא בלי מספרים נגיד והשוק נמצא במצב של קיצון של רצף עליות ומבחינה סטטיסטית הרצף הוא אשר מגדיר את הקיצון, אז הרבה סוחרים יחפשו לבצע עסקת שורט לרצף (כמו בדוגמא של אפל שלפנינו).
העיקרון המנחה אותם הוא עולם הסטטיסטיקה, אך יש עוד עולם שאני קורא לו עולם העובדות, עולם העובדות במקרה שלנו אומר שכל עוד באים קונים לא חשוב כמה אני נמצא בסטייה סטטיסטית המחיר ימשיך ויעלה.
אני בטח דן עם עצמך איזה עיקרון גובר עיקרון הסטייה סטטיסטית או העובדה של ״כל עוד״ חברי מרק טוין עזר לי הבוקר לתת מענה בעניין, הוא כתב ״העובדות עיקשות, אך הסטטיסטיקה היא יותר גמישה״
הבוקר ארצה לכתוב על סיסקו CSCO, הרבה פעמים אנחנו לא מבינים כמה יתרון יחסי יש לנו בהבנה שלנו כיצד הדברים עובדים. כך שסיסקו ביום שפרסמה דוחות (לפני שפרסמה היות ופרסמה בסיום המסחרה) ירדה מעל ל-2 אחוז למיטב זכרוני, עם פרסום הדו“ח במסחר של אחרי המניה החלה לנוע צפונה. ודאי שמי שסחר במסחר שאחרי (After Market) […]
אופטימיות השוק ככל שהוא עולה ברצף מוסיף פחד גבהים לסוחרים, רק רצפה בגובה חדש ממוססת פחד זה, זהו תפקידו העיקרי של התיקון ליצור ״רצפה״ בגובה חדש. היכולת של סוחר להתמודד עם גובה מסויים היא הבנתו תהליכי צמיחה ואת המרכיבים מהם התהליך בנוי והידיעה כיצד למדוד אותם. (האמת גם הידיעה וההבנה הזאת לא מספיקים), בנוסף נדרש […]
כפי שתיארתי לעצמי השוק לא ייתן בקלות להרוויח הוא יתיש את רוב הסוחרים בטרם ימשיך במהלכו. עדין המשחק הוא של השכבות התחתונות והן לבדן אינן מספיקות על מנת להרים את השוק. סיום של היום בצורה חלשה וצרה במחזור נמוך לא מעיד על שמחה והצלה של הקונים להצטרף פנימה, אפילו סימן לחולשה. אנו קרובים להתנגדות היפוך […]
נחזור ונסיים בנושא שעמו בטחנו הבנת התהליכים ואת “המובן מאילו” מצד אחד ומצד שני את נושא “הסטיות” הוא אשר מביא להתנהלות מסחרית טובה ואיכתותי, דרך נוספת להסביר על חשיבות “המובן מאילו” היא דרך עולם השירה בהתייחס לתבונה, “התבונה איננה מסייעת לכתוב שירה טובה, אך יש בכוחה למנוע את כתיבתה של שירה רעה.” (מישל וולבנק)