סקירה יומית 14.10.2019 – משימה יומית

15/10/2019

מטרונום אין צורך להכביר במילים של מה שאתה יכול לראות במבט חטוף על השוק, עד כמה עולה יורד סביב נקודת ציר ועד כמה המקום בעת הזאת מצדיק התבוננות – נשאר…

zohar

מתנות קטנות

מטרונום

אין צורך להכביר במילים של מה שאתה יכול לראות במבט חטוף על השוק, עד כמה עולה יורד סביב נקודת ציר ועד כמה המקום בעת הזאת מצדיק התבוננות – נשאר מביטים על התמונה.

בתמונה השבועית ניתן לראות שאנחנו נמצאים בשלב בו המאבק הוא פנימי , אני מכנה את השלב, שלה ההריון בסופו של דבר השוק אוגר אנרגיה המניעה אותו ליעד הבא.

קשה בנקודה זו כרגע להכריע בהתייחס לנקודה הבאה במיוחד בקרבה של המחיר למרכז המאבק ולתנודיות הנמוכה כרגע בשווקים המזמינה המשך תנועה צדית.

כוחות פסיביים מחזיקים את המחיר כלוא במרכז, נסיגה של אחד הכוחות יגרום למחיר ״להשאב״ לוואקום שהמקום יותיר – אני כרגע אוחז בדעות לכאן לכאן אך ככל שיצטברו לי נתונים תיווצר בתוכי הנטייה.

בקיצור אפשר להמשיך להנות מהחג.

אסתר דופלו – זוכת פרס נובל

אסתר דופלו האשה השנייה אי פעם זוכת פרס נובל בכלכלה. אני בוחר לכתוב עליה מפני שאני אוחז בגישה של קפיטליזם סוציאלי בניגוד לקפיטליזם חזירי ההולך ומשתלט על העולם ויוצר פערי מעמדות שיקריסו אותו לתוך עצמו ממש כמו חור שחור. (נושא למאמר שלם בעת אחרת)

ההבדל הגדול והעיקרי בין קפיטליזם סוציאלי לחזירי, הראשון למעשה מהותו הצלחה כלכלית על מנת לעזור לחלש ואילו הקפיטליזם החזירי למעשה אומר שמעצם ההצלחה והתחזקות של החזק יהנה או יתחזק החלש (אך לא רואה בזה חובה או מטרה אלא תוצר).

אסתר דופלו למעשה בעיני מייצגת את הקפיטליזם הסוציאלי , הבחירה שלה לעסוק בכלכלה מתוך פריזמה של פתרון העוני העולמי, הוא פתיח שמיד נותן לה פתחון לב אצלי כך ששמחתי לקרוא כי זכתה ובעיקר לסיבת הזכייה.

הגישה שלה לפתרון בעיות גדולות כמו עוני עולמי הוא פירוק הבעיות לבעיות קטנות ופתרונן, משהו המזכיר במידה את שיטת ׳קאיזן הפורטת פעולות גדולות לפעולות קטנות.

מחקריה העלו את רמת החיסונים של ילדים בצורה ניכרת (פי שלוש) ממצב קודם טרם מחקריה ורבים מהממצאים והפתרונות ניתן לשייכם לכלכה התנהגותית (גם תחום שמרתק אותי מאוד), אך החיסונים הוא רק חלק מפעילות מחקר רחבה וענפה בגינה זכתה (יחד עם אבהיג׳יט באנרג׳י ומייקל קרמר).

כשלמדתי הנדסה והייתי נעזר באבי (יבורך באריכות ימים בריאה וטובה) בשאלות קשות ומסובכות היה נוהג לחייך ולהרגיע אותי תוך שהוא אומר לי ״כל דבר מורכב, מורכב מהרבה פריטים פשוטים, תתחיל מפרט אחד פשוט ותתקדם״.

זה נכון ומשרת אותי עד היום, בצורת הלימוד, בצורה אירגון הזמנים שלי, בצורת ואופן היישום שלי (הטעון שיפור).

אחד השיטות הגדולות להתפתחות הוא תתחילו בכל יום במשימה אחת נדרשת שהכי לא בא לכם לעשות ומשם תמשיכו את יומכם (המהדרים פועלים על 3 משימות כאלה).

אני מציע לך כעת שאתה קורא לחשוב על משימה אחת קטנה שלא ככ בא לך לעשות אותה והיא נגררת, קום בצע אותה כעת או אז תבין את הקסם של פעולות קטנות המביאות לתוצאות גדולות.

ושמחת בחגך – זהר

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך

לכל הפוסטים

  • איך לשמור על מוטיבציה לאורך זמן במסחר

    zohar

    מסחר בשוק ההון אינו רק עניין של ידע טכני או הבנה של שוק המניות. הוא דורש גישה מנטלית יציבה, סבלנות…

    בא לי לומר...
  • 09.08.24

    zohar

      תמונת מצב יומית 09.08.24 מבחינה טכנית חשוב להבין היכן אנחנו במרחב, אחרת האווירה העולה מן הניתוח הפונדמנטלי והחדשות הכלכליות…

    תמונת מצב יומית
  • 08.08.24

    zohar

    אתמול הדגשתי כי המגמה היורדת ונוכחת המוכרים ניכרת בצורת הסיום.  הגיע היום הנוכחי ורק חיזק את המצב, אמנם היום פתח…

    תמונת מצב יומית