סקירה יומית 17.01.2020 – רק אדם נורמלי נהנה מהשיגעון ורק משוגע סובל מהנורמליות

17/01/2020

השאלה שאני רוצה לדון בה הבוקר היא; מתי נכון להצטרף להנות מהשיגעון? אפתח בהגד שיובן במיוחד בקראיה שנייה, מסוג ההגדים שיש בהם ציניות שעוזרת להבין רעיון לעומק ״הדבר היחידי ששגוי…

zohar

שלב המנייה (שיגעון)

השאלה שאני רוצה לדון בה הבוקר היא;

מתי נכון להצטרף להנות מהשיגעון?

אפתח בהגד שיובן במיוחד בקראיה שנייה, מסוג ההגדים שיש בהם ציניות שעוזרת להבין רעיון לעומק ״הדבר היחידי ששגוי באלמוות זה שהוא נמשך לנצח״ (הרב שיין) The only thing wrong with immortality is that it tends to go on forever.

שלב המנייה (שיגעון) בשוק מאופיין בעליות חזקות רציפות ״ולא הגיוניות״. ככל שהן מתקיימות, הן גורמות לאופריה בשוק עם השפעה מצטברת עיקרית.

ההשפעה העיקרית של שלב המנייה (שיגעון) הוא חיוך וצחוק מצטבר של החווים אותה, כזה שמדבק את האחרים שאינם נהנים מכך ומביא אותם לשאול שאלה בסיסית ופשוטה ״למה אני לא שם?״, ״למה אני לא נהנה מכל החגיגה הזאת?״

השאלות הללו מחלישים את בסיס יכולת קבלת החלטות של הסוחר המתחיל וגורם לו לרצות להיכנס לעסקה בכל מקרה ובכל מחיר. בעיקר לחשוב שזהו המצב הנורמלי.

השוק מעצם היותו בתקופה מנייה שנמשכת מעבר לזמן הרגיל ובעוצמה לא רגילה, מביאה לאפק שמעצים את עצמו מפני שהמצטרפים האחרונים מיד נהנים מהשגעת בשוקוהם אלו היוצרים אפקט דומינו, הגורם לאחרים להצטרף. תופעה נוספת עם כי במידה פחותה גורמת למצטרפים האחרונים להגדיל פוזיציות קיימות.

העניין הוא שהרצף והעוצמה מגדילים את התנודיות והמשמעות המיידית היא הגדלה הסיכון באופן ניכר, אך המצב המחשבתי והנפשי של הסוחר המתחיל גורם לו במקרה הטוב להתעלם מכך, במקרה הפחות טוב הוא אפילו אינו מודע למצב המתואר.

חידוד הנקודה

הנקודה שאני רוצה לחדד כאן טמונה בשאלה למעלה, מתי נכון להצטרף ולהנו מהשיגעון, התשובה המיידית שלי אף פעם. לא נכון להצטרף לשוק בשלב השיגעון.

אני אחזק את המחלוקת: תראה את הכסף הגדול אנחנו עושים בשלב השיגעון יחד עם זאת כותב לך שלא נכון להצטרף לשוק בשלב השיגעון, איך זה מתחבר?.

לכאורה סתירה עמוקה בין הדברים, מצד אחד אנחנו בשוק עלמנת להרוויח מקסימום כסף במינימום זמן והנה מגיע הזמן שזה קורה ואני אומר לך מהצד המקצועי שלא נכון להצטרף

מהו הפתרון למחלוקת או לסתירה בין הדברים?

הפתרון לסתירה של מצד אחד לא נכון להצטרף לשיגעון ומצד שני אז כיצד נהנה ממנו, נמצא מחוץ למערכת השיגעון, אפשט ואסביר, כי העניין הוא מאוד פשוט (עם כי קשה ליישום).

הדרך היחידה להנות משגעון היא להצטרף בשלב הנורמליות, רק מי נכנס לשלב השיגעון בשלב הנורמליות יכול להנות מהשגעון וכל המאמץ הוא באמת למקסם את התהליך.

לעומת זאת המצטרפים בשלב השגעון מצויים בהטייה בה השגעון נראה ונדמה להם כנורמלי ומכאן הסכנה של התעלמות מגידול בסיכון בעת הזאת.

אסכם ואומר מי שהצטרף בשלב הנורמליות יכול להנות מהמנייה. אוחזת בשוק שעולה ועולה, מי שלא נכנס בזמן שלא ייכנס בעת הזאת שייחכה לסבב הבא.

כמו שפתחתי  ״הדבר היחידי ששגוי באלמוות זה שהוא נמשך לנצח״ או בשפת  שיטת הפילים, השוק נע  באופן מחזורי בין  רציונליות לאי רציונליות, הדרך הנכונה להנות מאי רציונליות היא להצטרף אליו בשלב הרציונלי.

סיכום: תהיה רציונלי בהחלטות שלך ויהיו לך חיים שיגעון

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך

לכל הפוסטים

  • איך לשמור על מוטיבציה לאורך זמן במסחר

    zohar

    מסחר בשוק ההון אינו רק עניין של ידע טכני או הבנה של שוק המניות. הוא דורש גישה מנטלית יציבה, סבלנות…

    בא לי לומר...
  • 09.08.24

    zohar

      תמונת מצב יומית 09.08.24 מבחינה טכנית חשוב להבין היכן אנחנו במרחב, אחרת האווירה העולה מן הניתוח הפונדמנטלי והחדשות הכלכליות…

    תמונת מצב יומית
  • 08.08.24

    zohar

    אתמול הדגשתי כי המגמה היורדת ונוכחת המוכרים ניכרת בצורת הסיום.  הגיע היום הנוכחי ורק חיזק את המצב, אמנם היום פתח…

    תמונת מצב יומית